Mentés

Ismerje meg a modern orvoslás jelentőségét a teljesítmény növelésének szemszögéből

867
HOZZÁSZÓLÁS:

Születésünkkor – jó esetben – szerveink száz százalékosan működnek, Ebből 70 százalékot veszíthetünk el. A hanyatlás évei alatt könnyedségünk, tettrekészségünk és lelkesedésünk eleinte kevéssé szenved csorbát. Csak akkor érezzük meg, amikor már az alkohollal, a nikotinnal, a sült húsok tömegével, a vitaminhiánnyal, a környezeti mérgekkel, a stresszel és az álmatlan éjszakákkal teljesítőképességük 30 százalékára csökkentettük szervi funkcióinkat. orvosi-vizsgalat-10

Ekkor a kimerültség vagy a fájdalmak orvoshoz kergetnek:

  • Csak akkor vesszük általában komolyan a magas koleszterinszintet, ha az már szívpanaszokat okoz!
  • Mikor már eltörnek a csontok, akkor gondolunk arra: hiszen már évekkel ezelőtt olvastuk, hogy kalciummal megelőzhető a csontritkulás.
  • Csak, ha már érműtétre kerül sor, akkor jut eszünkbe a háziorvos intelme: kevesebbet dohányozni, többet mozogni! Csak akkor megyünk orvoshoz, ha teljesítményünk 30 százalékra csökkent.

Az orvos helyrehozhatja a károsodást, és orvosságokkal, operációval vagy diétával visszaadja teljesítő képességünk 20 százalékát. Azaz: 40-50 évesen, nagy nehézségek árán fél emberek lehetünk. És csak azért nem halottak, mert még szeretnénk a keservesen megkeresett pénzt elkölteni.

A teljesítmény maximalizálása!

A preventív, vagyis megelőző orvoslás hozzásegíthet, hogy életünk egészségesen megfelelő színvonalon folyjék tovább. Sokan ennél többet akarnak: visszajutni a 100 százalékra – vagy 130-ra? Utóbbi is lehetséges. Ezt a teljesítmény-maximalizálásnak nevezzük.

Valójában olyasmi, mint a test beszabályozása. Gondoljunk a Forma-1-es versenyzőkre. Nemcsak az autót szabályozzák be, hanem a versenyzőiket is. Méghozzá naponta. Az autóversenyzők igen különleges bánásmódban részesülnek.

A profi sportolók vérében nemcsak a koleszterinszintet, a vércukrot, a májfunkciót és más riasztó értékeket vizsgáinak meg, hanem a biztató értékeket is meghatározzák. Az orvos rendszeresen ellenőrzi a vérben a hemoglobin, a fehérje, az ásványi anyagok és a vitaminok szintjét.

Ha csak egy kicsi is hiányzik, a raktárakat azonnal feltöltik!

Ha a vér mintegy 40 olyan anyaga közül, amely a teljesítményén felelős, csupán egy is hiányzik, ellenszélként mutatkozik meg a mindennapi életben. Amint a szervezet vitaminhiányt érzékel mérőállomásain, rálép a biológiai fékre: kimerültséggel, izomgörccsel, idegességgel, alvás zavarokkal és hasonlókkal reagál. A mikrotápanyagok hiánya a maximális teljesítmény 80 százalékát is elrabolhatja.

Harminctól hanyatlás vár ránk?

Azt mondják, a testi és szellemi teljesítőkészség 25 éves korban éri el a maximumát és 30 éves korig tart. Utána megindul a hanyatlás, évente 1,5 százalékkal. Tíz év alatt erőnk 15 százaléka elapad.

Ne higgyük el! Még 70 évesen is örvendhetünk olyan szellemi frissességnek és testi erőnlétnek, mint egy 25 éves. Akkor is, ha csak 45 éves korban kezdünk tenni érte valamit!

A “beszabályozás” fiatalít

Egy dolgozó embernek nap mint nap csúcsteljesítményt kell nyújtania. Menjünk orvoshoz és határoztassuk meg vérünkben az olyan biztató értékeket, mint a vitaminok, hormonok, fehérjék , és töltsük fel anyagraktárainkat! Adjuk meg a testünknek azt, amire szüksége van a boldogsághoz – Ez jelen esetben az egészség!

867
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1497
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés