Mentés

Tudja meg, miért fontos(abb) nőknek izomépítő gyakorlatokat végeznie?!

979
HOZZÁSZÓLÁS:

Kivétel nélkül mindenkinek szüksége van izomerősítésre, hiszen az évek során a csontozat és az izomzat is pusztul. A negyvenes éveink közepétől – hacsak nem erősítjük edzéssel izomtömegünk évente mintegy 1,5%-át elveszítjük. Ez 20 év alatt már 30%. canstockphoto19153218

Korábban a nők és az idősek idegenkedtek a testépítő gyakorlatoktól, de ez mára megváltozott.

A tudomány bebizonyította, hogy az erősítő gyakorlatok nemcsak erősítenek, de egyben fiatalítanak is. – Még az évek óta tespedő kilencvenévesek is elkezdhetik az izomerősítést. “Nincs korhatár ebben a tekintetben – véli egy amerikai gyógytornász. – Lehet, hogy az illető nem lesz olyan erős, mint régen, de annak nincs semmi akadálya, hogy valaki még a nyolcvanas éveiben is teniszezzen.”

Vigyázat! – Az izom helyére pedig zsírszövet kerül!

Amilyen arányban nő az ember testében a zsírszövet, olyan arányban veszít izomerejéből. Igaz ez azokra a sovány emberekre is, akik még ma is fel tudják venni az esküvőjükön viselt öltönyüket.

Aki nem erősítette az izomzatát élete folyamán, azon idővel sajnos több lesz a zsír, mint az izom.

Az izomzat leépüléséért ugyan részben az idő múlása felelős, a folyamathoz jelentős mértékben hozzájárul a mozgásszegény életmód is. Hetvenéves kor után tíz év leforgása alatt újabb 30%-nyi izmot veszíthetünk el, ami akár már az önálló életvitelt is veszélyeztetheti. Az embernek csak haszna származik abból, ha erősítéssel megelőzi az izmok pusztulását. Mindenkinek tudnia kell, hogy izomereje megőrzéséhez napi feladatai közé be kell iktatnia az erősítő testedzést.

Az erősítő gyakorlatok fontossága

Nőknek talán még fontosabb lehet a súlyzókkal való edzés, mint a férfiaknak, mivel nekik testtömegükhöz képest több a zsírszövetük, és kevesebb az izmuk.

A súlyzózás a csontokat is erősíti, így védelmet nyújthat a csontritkulással szemben. A súlyzózással vagy az erőltetett gyaloglással megterheljük a csontokat, amelyek a terhelésre ásványianyag-tartalmuk növelésével válaszolnak.

Az erősítő gyakorlatokkal a nők a változás kora előtt fokozhatják csontjaink sűrűségét, míg később, a változás kora után lelassíthatjuk a korral járó csontvesztést.

A bostoni Tufts Egyetem kutatói egy évig hetente kétszer 45 percig súlyzógyakorlatokat végeztettek húsz 50 és 70 év közötti nővel, akik túl voltak a változás korán. Ez idő alatt a nők csigolyáiban és combcsontjában a csontsűrűség kb. 1 %-kal nőtt. A mozgásszegény életmódot folytató kontroll csoportban ugyanezen idő alatt a vizsgált csontokban a csontsűrűség 2,1 %-kal csökkent. Az edzésben részt vevő nők izomereje 77%-kal nőtt.

979
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

554
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés